هادی مظفری که در محل دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، حضور یافته بود در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایسنا اظهار کرد: ما به دنبال استفاده مناسبتر از ابزار هنر برای با نشاط کردن فضای شهر و بازگرداندن امید به آن هستیم.
وی ادامه داد: آغاز فعالیت ما از 6 سال پیش بود که تصمیم گرفتیم هنر را وارد فضای شهری کنیم؛ فضای که با هنر بیگانه بود و تقریبا فاصله زیادی بین هنرمندان و مدیران شهری وجود داشت.
مظفری تصریح کرد: شاید این موضوع در ابتدا با نگرانی شروع شد که آیا هنر میتواند به عرصه شهری وارد شود و در آن نقش آفرینی کند یا خیر و این مساله با توجه به آنکه نمونه و ما به ازایی در خارج از مشهد وجود نداشت و همه چیز باید از صفر شروع میشد؛ سختتر جلوه میکرد.
مدیر امور هنری شهرداری مشهد در ادامه خاطر نشان کرد: ما در این زمینه از طرفی با هنرمندان روبهرو بودیم که در انزوا قرار داشتند و در انزوای خود عکاسی، نقاشی و مجسمهسازی میکردند و از طرفی با مدیرانی که به ورود هنر در عرصه شهری خیلی خوشبین نبودند.
وی افزود: جلب اعتماد هنرمندان زمان قابل توجهای را به خود اختصاص داد و این اعتماد قدم به قدم شکل گرفت و ما در همین راستا جلسات بسیار زیادی را با هنرمندان برگزار کردیم و در آنجا این سوال را طرح کردیم که چه چیزی میتواند حال مشهد را خوب کند.
هادی مظفری در ادامه عنوان کرد: تک تک جملات و حرفها و نظرات هنرمندان را در این جلسات در کتاب "شهر هنرمندان" به چاپ رساندیم و در آن موقع میتوان گفت که این آغاز راه ما بود.
مدیر امور هنری شهرداری مشهد با توجه به مسائل دیگری که با آن روبهرو بوده است گفت: در مدیریت شهری مسائلی که مطرح است محیط سخت و در واقع سختافزار به حساب میآید و مدیریت شهری نمیتوانست فضای مطلوب را برای فعالیت هنری هنرمندان با توجه به روحیات و نظرات خاص آنان فراهم کند.
وی تاکید کرد: در همان ابتدای راه مقاومتی از طرف نهادهای فرهنگی و متولیان هنر و فرهنگ مطرح بود که معتقدند بودند شهرداری با توجه به قدرتی که دارد نباید وارد فعالیت های فرهنگی و هنری بشود و برای آنها سیاستگذاری کند.
مظفری گفت: ما از طرفی مدیران شهرداری را قانع کردیم که هنر میتواند در عرصه شهر نقشافرینی کند و از طرفی این اطمینان را به نهادهای متولی مسائل فرهنگی هنری دادیم که شهرداری صرفا یک سفارش دهنده در زمینه مسائل هنری است و قصد سیاستگذاری و ورود به عرصههای زیرمجموعه آنان را ندارد.
وی با اشاره به خروجی فعالیتهای این مدیریت در ابتدای فعالیت اظهار کرد: خروجی کار ما انقدر مثبت بود که این فضا باعث شد تا پیشروی قابل توجهای بکند و این پیشروی آنقدر ادامه پیدا کند که امروز تبدیل به یک مطالبه بشود.
مدیر امورهنری شهرداری مشهد تصریح کرد: اگر بهار 6 سال پیش را تصور کنیم مشهد در آن سال با هیچ کجای ایران قابل مقایسه نبود و تقریبا تفاوتی بین بهار و سایر ماهها در این شهر نبود ولی ما توانستیم در این 6 سال به گونهای عمل کنیم که امروز مشهد به عنوان زیباترین شهر بهار در ایران شناخته میشود.
وی افزود: در طرح استقبال از بهار سال 87 ، 30 هنرمند سال 88، 35 هنرمند سال 89، 140 هنرمند سال 90، 180 هنرمند سال 91، 200 هنرمند و در سال 92، 350 هنرمند شرکت داشتند که این رشد نشان دهنده تاثیرگذاری فعالیتهای استقبال از بهار در مشهد در سطح کشور است.
مظفری با بیان این که تنها 62 درصد از هنرمندان شرکت کننده در طرح استقبال بهار مشهدی هستند گفت: امروز مشهد پیشرو و خطشکن در زمینه هنرهای شهری است و هنرمندان سراسر ایران به ما مراجعه میکنند و فعالیتهای خود را انجام دهند.
مدیر امور هنری شهرداری مشهد با اشاره به نداشتن رشته هنر شهری در دانشگاهها عنوان کرد: ما با توجه به چنین محدودیتهایی ناچار بودیم که مسیر آزمون خطا را برویم زیرا ما علاوه بر پیش بردن طرح استقبال از بهار و مجموعه فعالیتهای هنری شهری باید بسیاری از هنرها را تعریف میکردیم که این موضوع زمان و هزینه زیادی را به خود اختصاص میدهد.